Bram en Gijs op Reis - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Bram Lier - WaarBenJij.nu Bram en Gijs op Reis - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Bram Lier - WaarBenJij.nu

Bram en Gijs op Reis

Door: bram

Blijf op de hoogte en volg Bram

11 Oktober 2006 | Vietnam, Hanoi

Hallo dames en heren!! Hier zijn we weer!!En dit keer is het een we, want zoals jullie in de titel kunnen lezen reis ik samen met Gijs(Reudink), nou was dit niet echt toevallig, want we hadden het van te voren afgesproken, hij ist ongeveer wanneer ik in Vietnam zou zijn en heeft zijn vakantie daarop aan gepast!!
Dat was trouwens best grappig!! loop ik door een steegje, hoor je ineens" ha die Bram" We hadden natuurlijk wel even een sms je gestuurd waar we elkaar zouden ontmoeten, maar het blijft leuk zo naar 5 weken je naam te horen en eindelijk weer wat nederlands te praten!!
Maar goed wat hebben we gedaan hier in Vietnam!!! we zijn begonnen in Hanoi in het noorden van Vietnam!! Naar een dagje met de bus vanuit Nanning China over de grens naar Vietnam, daar geprobeerd uit te leggen dat ik geen exit stempel in mijn paspoort heb omdat ik een apart groepsvisa uit tibet had op een apart blaadje, die ze achter hebben gehouden bij de chinese immigratie!! Tja best grappig, alles ging goed!!!
Met Gijs natuurlijk gelijk aan het bier, lekker bijgekletst, en de stad wat bekeken, wat een klere herrie, overal toeterende bromfietsers, auto's en wat al niet meer!! best grappig om de straat over te steken, gewoon doen en kijken waar het schip strand, wonderbaarlijk gaat het goed, jij kijkt naar hun en zij naar jou, dus dat lukt best, je moet gewoon geen rare dingen doen!! niet ineens stoppen of zo!!
maar goed wij leven nog en die vietnamezen ook!!
Het is wel even wennen hoor dat zweten, goh wat een hitte, vochtigheid enzo, dat had ik de afgelopen 5 weken niet gehad!! Maar goed dat hoort ook een beetje bij z/o azie dus ik moet niet zo zeuren, ik slaap wel onder de van!! de volgende dag hebben we een soort van eigen gemaakte citytour gedaan met als slot een waterpuppet show, schijnt traditioneel te zijn!!Ach het was wel grappig, vrij toeristisch!!
De dag erop zijn we maar eens richting halong bay gegaan, het karstgebergte, maar dan in de zee!! Zeer zeker de moeite waard!!
We hebben gelijk maar een cruise geboekt, twee dagen en een nacht op de boot!!
s avonds een beetje getoept en bier gedronken met dames van allerlei landen!! ook wel wat heren trouwens!! een beetje gekayakt, gijs gezwommen!! en toen maar weer aan het bier!!! ja ze waren heel blij met ons, wat een omzet!! ach ja vakantieman, gezellig he!!
Gisteren dan maar naar het zuiden gereist, moest er ook van komen want we moeten er toch een keer heen!! We zitten nu in Ninh bin ergens dicht bij nog meer karstbergen!! Vandaag naar een natuurpark geweest waar we een semi wilde gibbon hebben gezien!!Je weet wel zo'n slingeraap!! echt wel gaaf!! Oh ja ook nog een stukje gewandeld in de jungle, goh wat heet!! en een cave gezien, zonder licht is dat best wel donker!!
We gaan nog proberen om wat foto's erop te zetten dus.... op blijven letten!!

groeten uit vies klemmend druk dus gezellig Vietnam!!
Bram en ook een beetje van Gijs!!

• 11 Oktober 2006 - 11:26

Suus:

Gôh Bram, weer geweldig verhaal!! En wat een mooie foto's!!! VEel plezier met Gijs, en drink een biertje op de Westerparkschool!! Groetjes, Suus

• 11 Oktober 2006 - 11:50

Thomas:

Leuke blouse, kuifje!

• 11 Oktober 2006 - 12:59

Ruud En Barbara:

Hoi bram. Groetjes uit een land vlakbij... Thailand. Hier alles goed, weer wat minder, dus veel regen. vergeet niet naar Nhatrang te gaan en ook hoiAn en hue. Zeer zeker de moeite waard. Zien we elkaar nog voor de 25e in BKK????

tot snel.
    Ruud en bar

• 11 Oktober 2006 - 16:38

Hans En Ietje .:

Geweldig Bram,wat genieten.Een
    mooi verslag,prachtige foto's en blijf ons op de hoogte houden.Vele lieve Groetjes Hans en Ietje.

• 12 Oktober 2006 - 10:09

Ans:

Hoi Bram
    Fijn om te weten dat het goed met je gaat.
    Neem nog maar een biertje van me
    Groetjes aan Gijs

• 12 Oktober 2006 - 10:21

Sieger:

Wederom genoten van je reisverslag en foto's.
    Take care& so long!

• 12 Oktober 2006 - 16:02

Jop:

He Bram,
    Klinkt allemaal fantastisch, mooie verhalen. Hier is de herfst begonnen, dus geniet van het klemmende warme weer. Veel plezier!!
    Tot de volgende "bram`story"

Groet, Jop

• 12 Oktober 2006 - 17:36

Sylvia:

Ha die Bram,

Fijn een teken van leven te horen. Had helaas geen tijd meer om afscheid van je te nemen voor je vertrek. Leuk dat je toch een reisgenoot hebt gevonden! Veel plezier!
    groetjes, Sylvia

• 13 Oktober 2006 - 20:25

Hotel Krommenie:

Hoi Bram!
    Wat een mooie verhalen! We dachten dat je die sterke verhalen alleen op kon hangen als je een biertje op had.. maar kennelijk kun je dat nuchter ook..hoewel, er worden heel wat biertjes gedeeld met amerikanen en belgen en vietnamezen! We kunnen niet wachten tot je weer een biertje met ons komt doen. Maar geniet er voorlopig nog maar even van. Heel veel plezier en succes met al je prestaties. We hopen trouwens nog veel mooie foto's te zien. Die op de site zijn prachtig!! Tot gauw weer!
    yvonne en ad

• 14 Oktober 2006 - 17:58

Jessica:

Ja,.. ik ben overtuigd. ik moet dus echt terug. Heb alleen Thailand gezien maar dit is ook echt super.. Wat leuk om je verhalen te lezen. Begin er nu mee. Ga ze zo allemaal lezen. ben blij dat het goed met je gaat. met mij ook. Ben al bijna een stuwardesje. Wie weet vlieg ik binnenkort wel naar je toe. hahaha dat zou wat zijn! Ik kan in ieder geval niet wachten om de wereld weer in te trekken.. Goed van je dat je dit nu aan het doen bent man. Je komt herboren terug. (als je van dat drinken niet een al te gebruikelijke gewoonte maakt).

Heel veel plezier nog en geniet!!!
    Liefs (Juf) Jessica

• 19 Oktober 2006 - 09:07

Nick:

Hoi Bram,
    ik dacht dat je een nieuw petje had gekregen voor je wegging maar die op de foto in halong ziet ie er al erg rafelig uit.Verder allemaal geweldig.